Ansiksvatten - recept
Ca 1 dl barr (från valfritt barrträd, en, tall eller gran tex.)
Ca 1 dl vatten
Plocka ändskott från valfritt barrträd. Plocka långt ner på trädet där grenarna ofta tynger ner, ta aldrig toppskottet.
Klipp skotten så smått det går. Lägg dem i en kastrull och täck precis med vatten. Låt stå över natten.
Värm upp och dra av från plattan alldeles innan det börjar koka. Ju mer vätskan kokar desto mer bra ämnen går förlorade. Häll upp i flaskor/burkar, förslut väl och låt svalna.
Barravkoket ska förvaras kallt, annars blir det dåligt. Det går även att frysa in.
Hållbarhet: 1 vecka i kylskåp/Minst 6 månader i frys
Klipp skotten så smått det går. Lägg dem i en kastrull och täck precis med vatten. Låt stå över natten.
Värm upp och dra av från plattan alldeles innan det börjar koka. Ju mer vätskan kokar desto mer bra ämnen går förlorade. Häll upp i flaskor/burkar, förslut väl och låt svalna.
Barravkoket ska förvaras kallt, annars blir det dåligt. Det går även att frysa in.
Hållbarhet: 1 vecka i kylskåp/Minst 6 månader i frys
Källa: http://www.nopoo.se/